Soms kunnen de kleinste dingen je al wat geluk geven. Mensen die mij goed kennen weten dat ik erg van koken en bakken hou. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn 5 handige keukentips, wie weet brengt het ook jou vandaag een beetje geluk.
#1 Gebruik een soepkom als maatbeker
Ken je dat moment dat je zelf een heerlijke soep hebt gemaakt of saus, maar de hoeveelheid verkeerd hebt ingeschat? Mij gebeurt dat heel vaak. Op één of andere manier ben ik altijd bang dat wanneer ik mensen te eten krijg, ik niet genoeg eten in huis heb. Of soms kook ik ook bewust wat teveel. Zeker de laatste tijd, nu ik erg druk ben en koken er vaak na een lange treinreis niet meer van komt. Dan is het zo fijn als ik nog een restje eten over heb en dit alleen maar hoef op te warmen. Alleen wat is nu de juiste portie om in te vriezen? Vorig jaar las ik in een tijdschrift deze tip en sindsdien gebruik ik hem vaak. Pak een soepkom en doe hierin een diepvrieszakje. De buitenkant sla je om de rand heen. Wil je een eenpersoonsportie invriezen? Dan weet je nu precies hoeveel je nodig hebt. Schep de soepkom vol, doe het zakje dicht en voila. Eet smakelijk de volgende keer 🙂
#2 Nooit meer frustrerend aan de dop van de ahornsiroop draaien
De laatste tijd lees ik steeds meer recepten die gebruik maken van ahornsiroop. Niet zo gek, want deze siroop is niet alleen heel lekker, maar ook gezonder dan het gebruik van basterdsuiker. Vol trots kocht ik dan ook een glazen flesje met Ahorn Siroop van de Albert Heijn. En wat had ik zin om daarmee te bakken. Alleen nadat ik hem de eerste keer gebruikt had (en de dop er weer netjes terug op had gedraaid), kreeg ik hem met geen mogelijkheid meer open. Het leek wel of de zoetstoffen waren gekristalliseerd en de dop zich daardoor met geen mogelijkheid liet bewegen. Na heel wat frustratie begon ik te googlen, er moesten toch meer mensen zijn met dit probleem? En jawel hoor. De tip is eigenlijk bijna te simpel, maar ik was heel erg blij toen ik hem las. Hou de dop gewoon onder warm water. Even wachten en hij gaat nu heel gemakkelijk open.
#3 Nooit meer pannen die overkoken
Deze tip leerde ik als klein kind al van mijn moeder. Koken pannen bij jou ook vaak over? Leg een houten lepel dwars over je pan heen en niks zal meer overkoken. Hoe simpel kan het soms zijn?!
#4 Op deze manier zullen je eieren nooit scheuren
Soms heb ik momenten dat ik opeens heel veel zin heb in een gekookt eitje (tja we hebben allemaal zo onze eigenaardigheden). Probleem is echter dat er heel af en toe nog wel eens een ei scheurt of breekt tijdens het koken. Om deze kans te verkleinen kun je het beste wat zout in het water doen wanneer je het ei kookt. Zo kun je heerlijk genieten van een heel en gekookt eitje.
#5 Niet meer uren bezig zijn met het velletje van een knoflook
Ik ben gek op kookprogramma’s. Masterchef, Your Kitchen Rules, Over smaak valt te twisten, you name it en ik heb het gezien. Daar kwam ook een keer deze tip voorbij. Super handig want als ik knoflook wilde snijden was ik altijd heel lang bezig met het velletje eraf te krijgen. Wat is de tip? Druk een keer goed met de platte kant van je mes op de knoflook. Op deze manier ‘knapt’ het velletje waardoor je hem er heel handig vanaf krijgt.
Heb jij nu ook nog een goede keukentip? Dan horen wij hem graag. Want zoals ik deze blog al begon, kunnen nu juist die kleinste dingen ons soms al niet heel blij maken?
Geef een reactie